woensdag 28 november 2012

Dekker wil overleg over agressie op school

Staatssecretaris Sander Dekker vindt het nodig om met werkgeversorganisaties en vakbonden te overleggen over het terugdringen van agressie in het onderwijs. Hij blijkt erg geschrokken te zijn van een aantal incidenten dat naar voren kwam in het onderzoek van CNV Onderwijs.

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 3 congiërges op scholen te maken krijgen met fysieke agressie. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om mishandeling of beschadiging van een auto. Daarintegen geeft 4 op de 5 congiërges aan te maken te hebben verbaal geweld.

Dekker ziet het als zijn taak om scholen te helpen met de veiligheid. "Ieder incident dat zich op school voordoet, is er een te veel", zegt Dekker. Zelf heeft het ministerie ook een onderzoek gedaan naar de veiligheid op school, waar een gelijkwaardig resultaat uit kwam. Veel onderwijsondersteuners voelen zich veilig op school, maar er is soms sprake van ernstige situaties.

Volgens de staatssecretaris doet het ministerie al veel tegen het geweld op school. Zo is er een expertisecentrum dat scholen helpt bij het opstellen van een veiligheidsplan en is er een digitaal informatiepunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten