vrijdag 25 oktober 2013

Agressie in de maatschappij


Het begint langzaam een trend te worden. Publicaties over mishandelingen van hulpverleners, geweld op voetbalvelden of een mishandeling in het uitgaansleven. Agressie is niet langer meer iets persoonlijks maar zit in de gehele maatschappij.

Cultuur

Publicist Maarten Bax presenteerde gisteren zijn nieuwe boek “Wat een kutvoetbal hè”.  Dit gebeurde in de kantine van Buitenboys in Almere. De plek waar vorig jaar een grensrechter overleed na een mishandeling van 15 jarige voetballertjes. Iedere Nederlander die niks met voetbal heeft, vond dat dit typisch voetbal was. Een agressieve sport die de Nederlandse samenleving alleen maar geld kost. Het zit echter niet alleen in het voetbal, het zit ingebakken in de cultuur.

Hulpverlening

Wanneer hulpverleners ergens hulp komen verlenen, verwacht men dat ze als helden worden onthaald. Vaak is het echter niet het geval. De hulpverleners komen volgens de mensen niet snel genoeg of hebben er niet alles aan gedaan. Sire heeft al een campagne gehad. Hulpverleners raken overspannen en er treed ziekteverzuim op.

Uitbannen

Om deze agressie uit te bannen, zullen ouders zich bewust moeten worden wat voor invloed ze hebben op kinderen. Daarnaast is het belangrijk dat er op school goed wordt opgelet zodat probleemjongeren er snel uitgehaald worden. Wanneer je hier op latere leeftijd nog last van heb kan je bijvoorbeeld een training volgen bij verheijdenconsult.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten