zondag 25 oktober 2009

Agressie wordt herkent door computer

Er is een computersysteem ontwikkeld door een promovendus aan de Technische Universiteit in Delft dat de zes basisemoties verbazing, angst, blijdschap, woede, walging en verdriet kan identificeren. Daarnaast ontwikkelde een andere onderzoeker een systeem waardoor in treinen agressie van passagiers herkent kan worden.

Dit systeem werkt door veranderingen tussen bepaalde punten op het hoofd te meten. De afstand tussen kin en voorhoofd bijvoorbeeld neemt toe bij verbazing. Ook de ogen, wenkbrauwen en mond zijn herkenningspunten van emoties. Om dit te verwezenlijken ontwikkelden de onderzoekers een systeem waarmee in één beeld het gezicht gevangen kan worden.

In de toekomst zou deze technologie kunnen worden gebruikt om vroegtijdig agressie in treinen te kunnen opsporen. Het systeem zou eventueel ook in auto’s toegepast kunnen worden om emoties van de bestuurder te meten. Er bestaan al auto’s van duurdere merken die over een systeem beschikt dat knikkebollen en daarmee vermoeidheid kan detecteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten