Als je bij een bedrijf werkzaam bent kan het wel eens gebeuren dat je in moeilijke situaties terecht komt. Natuurlijk ga je er niet van uit als je in een winkel werkt dat je beroofd zult worden, maar er is natuurlijk altijd de kans dat er iemand je winkel wilt beroven. Of stel je voor dat je in de zorg werkt en een patient vertoont agressief gedrag, of je rijdt als buschauffeur en iemand in je bus krijgt een hartstilstand. In elk van deze situaties is het fijn als je getraind bent om te reageren op bepaalde situaties. Natuurlijk kun je het moment van een gewapende overval niet goed nabootsen en zijn je gevoelens op zo’n moment waarschijnlijk heftig, dat je niet goed weet hoe je zult gaan reageren.
Toch kun je je bijvoorbeeld met een BHV training voorbereiden om collega’s en omringende personen op momenten van nood zo goed mogelijk te helpen. Tijdens zo’n training wordt je opgeleid om bedrijfshulpverlener te worden, waarbij je aan de hand van theorie en praktijk oefeningen jezelf voorbereid op lastige situaties op de werkvloer.
Een BHV training is sinds 1994 wettelijk verplicht op elke welkvloer. Medewerkers kunnen ervoor kiezen om deze training te volgen om vervolgens andere medewerkers, bezoekers en klanten te hulp te staan. Een BHV training bereid je voor om te reageren in situaties van nood en ook eerste hulp te kunnen verlenen. Vaak kan een ambulance of hulpdienst niet meteen ter plekke zijn en daarvoor zijn mensen die een BHV diploma hebben erg belangrijk om die eerste momenten goed te handelen.
Bij een BHV training denkt men vaak aan hoe je bijvoorbeeld moet reanimeren, verband moet aanleggen etc. Waar men vaak niet aan denkt is dat je bijvoorbeeld ook een agressie training krijgt waarbij je leert hoe je om moet gaan met verschillende soorten van agressief gedrag. Hierbij leer je hoe je agressief gedrag kunt herkennen, hoe je moet reageren en hoe je bepaalde grenzen moet stellen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten